BAZA EDUKACYJNA

Przedszkole

Klasy I-III

Klasy IV-VIII

Ponadpodstawowe

Dorośli

Kuchnia wielkopolska

Materiał Edukacyjny, Autor: Małgorzata Brodala , Zespół Szkół w Odolanowie
Poziom nauczania
 0/5
W czasie zajęć można poznać najciekawsze dania kuchni wielkopolskiej. Sposób ich przygotowania.
PLIKI ZASOBU
 
( 51 KB .DOCX )
MATERIAŁY MULTIMEDIALNE
SŁOWA KLUCZOWE
  • Klasy (IV-VI)
  • Godzina wychowawcza
    Podstawa programowa
    Cele ogólne:
    Treści nauczania:
    Technika
    Podstawa programowa
    Cele ogólne:
    Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu). Organizowanie stanowiska pracy (dobór narzędzi, przyrządów i urządzeń do obróbki danego materiału).
    Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu). Planowanie i wykonywanie pracy o różnym stopniu trudności.
    Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu). Poszanowanie zasad i norm regulujących proces wytwarzania wytworu technicznego (regulamin pracowni, zasady BHP, współpraca w grupie, kontrakt).
    Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu). Wyszukiwanie informacji na temat możliwości udoskonalenia działania realizowanego wytworu.
    Rozwijanie kreatywności technicznej. Przyjmowanie postawy twórczej, racjonalizatorskiej.
    Treści nauczania:
OPINIE I KOMENTARZE  

» Zgłoś uwagi
CMS, internetART
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję
zamknij