Kuchnia wielkopolska
Materiał Edukacyjny, Autor: Małgorzata Brodala , Zespół Szkół w OdolanowiePoziom nauczania |
0/5
W czasie zajęć można poznać najciekawsze dania kuchni wielkopolskiej. Sposób ich przygotowania.
- Klasy (IV-VI)
Godzina wychowawcza
Podstawa programowa
Cele ogólne:
Treści nauczania:
Technika
Podstawa programowa
Cele ogólne:
Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu).
Organizowanie stanowiska pracy (dobór narzędzi, przyrządów i urządzeń do obróbki danego materiału).
Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu).
Planowanie i wykonywanie pracy o różnym stopniu trudności.
Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu).
Poszanowanie zasad i norm regulujących proces wytwarzania wytworu technicznego (regulamin pracowni, zasady BHP, współpraca w grupie, kontrakt).
Planowanie i realizacja praktycznych działań technicznych (od pomysłu do wytworu).
Wyszukiwanie informacji na temat możliwości udoskonalenia działania realizowanego wytworu.
Rozwijanie kreatywności technicznej.
Przyjmowanie postawy twórczej, racjonalizatorskiej.
Treści nauczania: