Przysmaki Doliny Baryczy
Materiał Edukacyjny, Autor: Katarzyna Andrzejewska , Stowarzyszenie "Partnerstwo dla Doliny Baryczy"Poziom nauczania |
0/5
Uczniowie poznają regionalne potrawy z karpia i wzbogacają słownictwo w dziedzinie kulinarnej.Cele szczegółowe: uczeń potrafi wymienić składniki niezbędne do przygotowania dań rybnych oraz umie przedstawić przepis na proste danie rybne.
- Klasy gimnazjalne
Język obcy nowożytny
Podstawa programowa do 2017
Cele ogólne:
Przetwarzanie wypowiedzi.
Uczeń zmienia formę przekazu ustnego lub pisemnego w zakresie opisanym w wymaganiach szczegółowych.
Tworzenie wypowiedzi.
Uczeń samodzielnie formułuje bardzo krótkie, proste i zrozumiałe wypowiedzi ustne i pisemne, w zakresie opisanym w wymaganiach szczegółowych.
Treści nauczania: