Jajko w butelce, czyli termodynamika w kuchni
Baza Wiedzy / WIE, Autor: Ewelina Paździor , Kreatywny Obiekt Multifunkcyjny w Miliczu 0/5
Wirtualna wycieczka do KOM - edukacja na odległość, ale blisko Was.
Czy jajko można nabić w butelkę? Jakie zasady termodynamiki mogą panować w kuchni? I dlaczego fizyka nie lubi próżni,a ciśnienie zawsze musi się wyrównywać? Zobaczcie nasze kolejne doświadczenie z jajkiem w roli głównej - bohaterem Programu Edukacyjnego "Jajko na wagę złota" i "W poszukiwaniu magicznego jajka".
Zobacz nasz Program - W POSZUKIWANIU MAGICZNEGO JAJKA
|
Zobacz nasz Program - JAJKO NA WAGĘ ZŁOTA
|
Materiały w tym zasobie udostępnione zostają na licencji:
Uznanie Autorstwa (ang.Attribution (BY)) zezwala się na kopiowanie, dystrybucję, wyświetlanie i użytkowanie dzieła i wszelkich jego pochodnych pod warunkiem umieszczenia informacji o twórcy. |
PODKATEGORIE
Przyroda |
1. Rośliny |
2. Zwierzęta |
Krajobrazy DB |
1. Inne |
2. Las |
3. Łąka |
4. Miejskie |
5. Staw |
6. Wiejskie |
Ludzie |
Atrakcje DB |