BAZA EDUKACYJNA

Przedszkole

Klasy I-III

Klasy IV-VIII

Ponadpodstawowe

Dorośli


  •  
    1396
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje żurawia, który jest ptakiem wodno-błotnym.
  •  
    1209
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje zimorodka, chronionego i ściśle związanego z wodami gatunku ptaka.
  •  
    1289
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder przedstawia ziębę, naszego najpospolitszego ptaka.
  •  
    1204
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje mewę śmieszkę.
  •  
    1159
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje ptaki wodno-błotne z rodzaju rybitwa.
  •  
    1286
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje tryb życia i występowanie pospolitej polskiej sowy - puszczyka.
  •  
    942
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder jest opisem trzech gatunków perkozów - dwuczubego, zausznika i perkozka.
  •  
    1037
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder przedstawia gatunek sikory zwany modraszką.
  •  
    1447
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje dwa gatunki łabędzi - łabędzia niemego oraz krzykliwego.
  •  
    910
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje tryb życia i warunki bytowania kaczki krzyżówki.
  •  
    1092
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje gatunek ptaka zwanego krukiem.
  •  
    1112
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder prezentuje środowisko życia oraz etologię i występowanie kosa.
  •  
    874
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder przedstawia informacje o życiu i występowaniu kormorana.
  •  
    598
     
    dodano: 24-01-2017
    Folder przedstawia pokrój ciała, tryb życia i występowanie gęsi gęgawy.
  •  
    1108
     
    dodano: 24-01-2017
    Gąsiorek (Lanius collurio), to ptak terenów rolniczych. Charakterystyczną cechą jest magazynowanie zapasów pokarmu (drobnych gryzoni, gąsienic, jaszczurek itp.) poprzez nadziewanie ich na kolce lub ostre pędy krzewów np. tarniny.
  •  
    667
     
    dodano: 24-01-2017
    Dzięcioł duży (Dendrocopos major) jest jednym z większych polskich dzięciołów. Zamieszkuje głównie lasy i parki, ale sporadycznie może zalatywać w okolice siedzib ludzkich. Należy do tak zwanych dziuplaków.
  •  
    815
     
    dodano: 24-01-2017
    Czapla biała (Egretta alba) i czapla siwa (Ardea cinerea) występują na stawach milickich. Czapla biała jest gatunkiem nielęgowym, a jedynie żerującym w Dolinie Baryczy, natomiast czapla siwa gniazduje, a swoje gniazda zakłada w koloniach zwanych czaplińcami.
  •  
    1129
     
    dodano: 24-01-2017
    Bogatka (syn. sikora bogatka) nazwa łac. Parus major, to pospolity, lecz chroniony gatunek ptaka.

1-18 | 19-36 | 37-54 | 55-72 | 73-90 | 91-108 | 109-126 | 127-144 | 145-162 | 163-180 | 181-198 | 199-216 | 217-234 | 235-252 | 253-270 | 271-288 | 289-306 | 307-324 | 325-342 | 343-360 | 361-378 | 379-379 |

FILTRUJ
» Zgłoś uwagi
CMS, internetART
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję
zamknij